Pågående Kampanj

Wine Story – Sommar 2017

Nu inväntar vi sommar och sol. Wine Stories har laddat med några av sina kunders önskemål samt några heta nyheter. Mas Comtal hänger förstås med oss denna sommar också. Det sprudlande bubblet från Marta får gärna göra oss sällskap på sommarens fester, samt det svala Pizzicato med sin pärlande karaktär. Vad vore väl solstolen utan det!

Här kommer även ett par nya gårdar med på köpet. Roig Parals i DO Empordà, upp mot franska gränsen, som jag själv besökte i juni förra året förförde mig med sina fina röda viner. De givna vinerna till grillen i sommar!

Då efterfrågan på bubbel bara ökar och vi vill slå ett slag för Cava är vi nu glada att få representera Llopart Cava i Sverige. Med deras egna vingårdar på 450 hektar ekologiskt odlade druvor och deras utsökta kvalitetstänk kan jag inte tänka mig en bättre present till mig själv. Eller varför inte den givna gå-bort-presenten i sommar i stället för en pelargon.

Så in och botanisera, gå ihop med grannar och vänner och se till att ni njuter av gott vin i sommar.

Kampanjen är öppen fram till den 21 maj och vinet beräknas köras ut i början/mitten av juni. Kvällstid direkt till dörren.

Mas Comtal – Blandlåda 795 kr

Mas Comtal Brut Reserva – 140 kr (3 flaskor)
Pizzicato – 125 kr (3 flaskor)

Roig Parals – Blandlåda 960 kr

La Botera – 150 kr (3 flaskor)
Tocat – 170 kr (3 flaskor)

Llopart Cava Premium – Blandlåda 1140 kr

Llopart Rosé Brut Reserva – 190 kr (3 flaskor)
Llopart Brut Nature Reserva – 190 kr (3 flaskor)

Viner i denna kampanj

Här hittar du de viner som finns med i kampanjen. De ingår i olika mixlådor som ni ser i listan ovan. Vinerna från Mas Comtal går även att beställa var för sig, för den som exempelvis vill ha en låda av samma sort.

La Botera 2013 (Slutsåld)

Fin röd färg med aromer av färska mörka bär. Ett fruktigt vin med smak av björnbär och hallon med ett körsbärssyrligt avslut. Ett vin som passar utmärkt att njuta nu. En del av blenden tillbringar 5 månader på ekfat innan den ligger till sig på ståltank och buteljeras efter ett knappt år.

Read More

Leopardi Cava Brut Nature Gran Reserva 2011

Efter varje skörd  görs en särskild coupage för vintage Cava. Fyra monovarietala viner väljs ut för sin enastående kvalitet och potential för vidare utveckling. En strålande ljus gyllene färg. Fina bubblor, som bildar en fin radband. Komplex bukett, med eleganta kryddiga toner. Balanserad smak. Torr och mjuk med långvarigt åldrande toner.

Limited Selection 319 kr. Går att beställa direkt från vårt lager i Sverige via privatimport.

Read More

Llopart Brut Nature Reserva 2013

Blekgul färg med fina och konstanta bubblor. Fina och rena aromer med en perfekt balans mellan frukt och mogna toner av lagringen. En torr mångsidig Cava som passar utmärkt på egen hand eller tillsammans med mat. 26 månaders lagring på jästfällningen.

Finns att beställa via Systembolaget 249 kr, nr 74210

Read More

Llopart Rosé Brut Reserva 2014

Vacker hallonrosa färg. Väl utvecklade, konstanta bubblor. Fruktigt sprudlande doft domineras av skogsbär tillsammans med fina tanniner. Tydlig initial smak med bra struktur och rätt nivå av syra som upprätthåller en fin balans och lång eftersmak. Minst 18 månaders lagring på jästfällningen. Njut som den är alt tillsammans med små briocher med olika fyllning.

Finns att beställa via Systembolaget 249 kr, nr 75914

Read More

Mas Comtal Brut Reserva 2014

Här har ni ett mousserande vin som har genomgått en andra jäsning på flaska. Ljusgul färg med gyllene inslag. Rika och fina bubblor. Aromer av färsk frukt med inslag av torkade örter. Krämig och fin mousse med trevlig syra. Passar genom hela måltiden från aperitif till dessert. Prova till tapas så som kallskuret innan maten.

Finns att beställa via Systembolaget 161 kr, nr 77386

Read More

Mas Comtal Pizzicato 2016 (Slutsåld)

Pärlande rosé med små fina bubblor. Aromer av röd frukt med blommiga inslag. Fräsch smak med röd frukt och bra syra. Passar främst som aperitif eller när som du vill ha ett gott glas rosé.

Read More

Tocat de l’ala 2015 (Slutsåld)

Mörk körsbärsfärg med aromer av färska hallon och röda körsbär med ett uns timjan. Ett elegant vin med smak av röd frukt, örter och choklad. Mjuka tanniner med lång fin eftersmak Ett vin att njuta nu eller inom de närmsta 3 åren. 4 månader på fransk och amerikansk ek.

Read More