Nu blickar vi framåt – Gott Nytt År önskar Wine Stories

Så här dagen innan Nyårsafton blir det lätt att man blickar tillbaka på året som gått. I mitt eget liv har det skett stora förändringar. Från att ha varit anställd i över 15 år har jag tagit steget fullt ut för att satsa på Wine Stories. Det kändes mest läskigt innan beslutet togs. Nu känns det bara skoj och rätt!

Höjdpunkterna med Wine Stories under 2016 har åter igen varit alla härliga möten med vinproducenterna. Det här året har det blivit hela tre besök i Katalonien, ett i Madrid och ett i Galicien. Jag har provat så mycket goda viner och varje gång lär man sig något nytt. Att möta kunderna här hemma är en annan höjdpunkt. Det är i slutändan meningen med allt detta. Att jag som importör förmedlar vinet från de som passionerat skördar och makar vinet till de som passionerat låter det rinna nerför strupen. När jag lyckats sätta ett leende på läpparna och har en nöjd kund, då är jag också nöjd och drivs framåt att hitta ännu fler bra viner.

Om vi nu blickar framåt till 2017 så händer det mycket för Wine Stories. Jag driver nu det i egen regi och som ni alla vet är mitt fokus Spanien. Där finns många godbitar som jag tycker vi ska få njuta av här hemma. I Katalonien har jag nu ett samarbete med ca 20 vinproducenter antingen via distanshandel, via Systembolaget eller till restaurang. I november gjorde jag en resa ner till Galicien och fann även där fantastiska viner som jag såklart kommer dela med mig av. De första kommer under våren. I utkanterna av Madrid görs det spännande viner så där kommer ni också få ta del av viner via Wine Stories.

Många av er har köpt vin av Wine Stories SARL där vi jobbat med distanshandel Frankrike/Spanien. Det bolaget läggs nu ner och jag vill tacka mina kollegor Jenny, Malle och Guy för åren som gått. För att inte göra er kunder besvikna och för att fortsätta kunna erbjuda viner för hemleverans ingår jag ett samarbete med en redan etablerad aktör inom distanshandel. Mer om detta kommer i januari.

 

Med detta vill jag önska er alla ett GOTT NYTT ÅR och jag hoppas vi syns 2017!!