Svensk Mästare i Spansk Vinkunskap 2017

Så kom frågan i år igen – ”Vill du vara med i SM i Spansk Vinkunskap”? Tidigare år har jag faktiskt varit i Spanien just när SM infallit. Men i år hade jag ingen ursäkt att inte vara med i denna tävling som anordnas av Spanska Handelskammaren för 15e året i rad. Det är en lagtävling och i år var vi tre st som representerade laget Importörerna. Förutom mig själv så var det Erik Grödahl från Terrific Wines och Peter Eriksson från Words & Wine. Alla tre med bra fokus på kvalitetsviner från Spanien.

De andra lagen bestod av Sommeliererna, Studenterna från Grythyttan och Vinskribenterna och det var vi som gjorde upp om vilka som är bäst i Sverige på spanskt vin.

Vinkännaren och Spanienexperten Johan Franco Cereceda var tävlingsledare och ledde oss genom tävlingsmomenten som bestod av tio teoretiska frågor samt en blindprovning och bedömning av två spanska viner. Frågorna testade oss i kunskaper i bland annat nya spanska vinklassificeringar, vinregioner, nya DOPs och sist men inte minst i anagram.

Nu innehar jag tillsammans med mina två medtävlande titeln ”Svensk Mästare i Spansk Vinkunskap”!

De där resorna tidigare år hade nog sitt med i spelet. För det handlar om att vara på plats och följa med i vad som händer i det stora vinlandet Spanien. Att prata med folk, läsa bloggar och tidningar och inte minst att prova mycket spanska viner. Superkul med en förstaplats tycker jag såklart och detta sporrar ännu mer att sprida inspiration och goda spanska viner kring mig till svenska folket.

Förutom äran vann vi en resa till en valfri vinregion i Spanien tillsammans. Det ser vi såklart fram emot. Nåt ställe vi inte varit på där vi kan lära oss mer och njuta av fler spanska viner.

Läs mer http://spanskaviner.se/de-ar-svenska-mastare-spansk-vinkunskap-2017/