Veckans Vintips – Som en Vårbukett

Välkomna till Vins del Tros i DO Terra Alta. Här gör man viner i traditionell stil men med en modern tvist. Det är rena viner där man låter vinet visa vad det verkligen kan leverera här i den sydligaste delen av Katalonien.

Vins del Tros hittar man i Vilalba dels Arcs. Vinkällaren ligger charmigt mitt i byn bland trånga gator och torg. I denna byggnad har man gjort vin sen lång tid tillbaka vilket man kan se i detaljerna inuti huset.

Vins del Tros projektet startades 2009 av Joan Ramon Bada och Josep Arrufat. Deras främsta mål är att skapa viner med stor personlighet som visar upp de utmärkande dragen från Terra Alta. De har lyckats med bravur och får om och om igen fina omdömen för sina viner.

 

Cent X Cent

Årgång: 2015
Distrikt: Terra Alta
Druva: Garnacha Blanca
Ekologiskt: Ja
Syra: 5,9 g/l
Socker: 0,31 g/l
Produktion: 2 500 fl
Vinrankornas ålder: 75 år
Lagring: 4 månader på sin jästfällning på ståltank

Vingården är mer än 75 år gammal och sägs vara en av de äldsta med vit Garnacha i Terra Alta. Ett aromatiskt vin med stor personlighet! Vita blommor, stenfrukter och äpplen. Fin syra och lång eftersmak.
Passar till rätter av fisk el ljust kött gärna med syrliga inslag.
Pris: 220 kr per flaska. Beställ via länk till Systembolaget nedan och hämta ut på närmsta butik. Leverans ca 5-8 dagar.

Beställ via Systembolaget

Info om Producent